Alle klachten die te maken hebben met de spieren en gewrichten ontstaan door bijvoorbeeld werk, sport, reuma, huishouden, spontaan, hobby.
Dit valt onder de reguliere fysiotherapie en manuele therapie.
Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.
De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.
Dit is een specialisatie binnen onze praktijk.
Psychosomatische fysiotherapie is een vorm van fysiotherapie waarbij de focus niet alleen ligt op de lichamelijke oorzaak van pijn maar op alle factoren die van invloed zijn op pijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress, je sociale vangnet, je thuissituatie, vrees om te bewegen en daardoor onvoldoende actief (kunnen) zijn maar ook bijvoorbeeld je werksituatie.
Dit is een specialisatie binnen onze praktijk.
Chronische pijn betekend dat er pijn is die langer aanwezig is dan je op basis van wat de “schade” is aan het lichaam zou kunnen verklaren. Je hebt pijn maar er lijkt geen duidelijke oorzaak voor. Chronische pijnklachten kunnen iemands leven in hoge mate beïnvloeden. Jouw gezin, jouw werk, jouw contact met vrienden, alles verandert. Helaas is chronische pijn vaak niet zichtbaar aan een persoon en wordt hij of zij hierdoor moeilijk begrepen.
Dit is een verbijzondering binnen onze praktijk.
Alles wat met de problemen rond de ademhaling te maken heeft. Er bestaan veel soorten longaandoeningen, maar allemaal hebben ze een behoorlijke invloed op de mensen en hun omgeving. Mensen met een longaandoening moeten daarom ook hun leven aanpassen waardoor ze er beter mee kunnen omgaan. Enkele longaandoeningen:
Problemen met de doorbloeding van de benen waardoor de belastbaarheid afneemt.
Dit is een verbijzondering binnen onze praktijk en wij zijn aangesloten bij het claudicationetwerk.
Ziektebeelden van de hersenen of zenuwen. TIA, CVA, Spasticiteit.
Dit is een verbijzondering en specialisatie binnen onze praktijk en wij zijn aangesloten bij het parkingson netwerk.
Ziektebeelden die te maken hebben met alle vormen van reuma en artrose (slijtage).
Dit valt onder de reguliere fysiotherapie
Blessures verkregen door sporten in al zijn vormen.
Dit is een verbijzondering binnen onze praktijk.
Bijna 10% van de bevolking heeft slaapproblemen. Dit betekent dat de persoon 3 dagen of meer in de week moeite heeft met slapen, gedurende 3 maanden of langer. Slaapproblemen, zoals bijvoorbeeld insomnie (slapeloosheid), kunnen het leven sterk beïnvloeden. Het kan zorgen voor extreme vermoeidheid en slaperigheid, verminderde aandacht en prestatievermogen, stemmingsklachten als somberheid, futloosheid, grotere kans op ongelukken, gedragsproblemen en afhankelijkheid van slaapmedicatie. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn voor slaapproblemen. Lichamelijk ongemak zoals pijn of veelvuldig piekeren zijn hier voorbeelden van.
Dit is een verbijzondering binnen onze praktijk.