Fysiotherapie Karin van Havere

Karin van Havere

In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie te Heerlen. Sindsdien allerlei opleidingen gevolgd van bekkenbodem fysiotherapie tot stressmanagement. Van running fysiotherapie tot oedeemfysiotherapie. Door verdiepingscursussen gericht op gedragsmatige aanpak bij chronische pijn en copd/diabetes beweegprogramma ben ik bij elke cliënt motivational interviewing toe gaan passen. Ik vind het een uitdaging om intrinsieke motivatie te vinden bij elke patiënt en van hieruit functionele doelen te kunnen formuleren als einddoel voor de therapie. In 2014 heb ik de 4 jarige masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut afgerond. Sinds 2017 ben ik lid van Parkinsonnet. Bij de kwetsbare oudere ligt mijn passie. Zo lang mogelijk zelfstandig in je eigen omgeving kunnen blijven wonen en functioneren. Hierbij zijn korte lijnen met huisarts, praktijkondersteuner, mantelzorg, thuiszorg en eventuele andere zorgverleners rondom de client zeer belangrijk.

Mijn kijk op de mens is holistisch, niet de klacht staat centraal maar de persoon met al zijn psychosociale aspecten erbij. Hippocrates : “Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte” komt hierdoor in een modern jasje.

Mijn motto is “oplossings gericht coachen” ik ben uw helpende hand en coach. Dit doe ik ook in mijn vrije tijd tijdens het begeleiden van start to run groepen bij Atletiek Maastricht. Verder houd ik van kokkerellen en wandelen. De mooiste wandeltocht was in 2019 in 2 weken wandelen van Porto naar Santiago de Compostella.

GERIATRIE FYSIO Karin

Waarin ben ik gespecialiseerd?

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door een CVA, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. De patiënten doen vooral functionele oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Het langer zelfstandig blijven in het dagelijks leven is van groot belang en wordt door de huidige wetgeving ook gestimuleerd.De behandeling bestaat uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het (makkelijker) opstaan uit bed of stoel.

Samenwerken, plus het streven naar korte lijnen

Afhankelijk van de hulpvraag wordt er een behandelplan samengesteld. Meestal vindt de begeleiding/ behandeling thuis plaats. Hierdoor wordt er gestreefd naar een nauwe samenwerking met de thuiszorg en behandelend arts. Een multidisciplinaire aanpak is van belang om het optimale resultaat te krijgen.

Aangezien er in het algemeen dagelijks functioneren, denk aan koken, aankleden en boodschappen doen beperkingen kunnen zijn, wordt er nauw met een ergotherapeut samengewerkt.

Naast de begeleiding van de patiënt speelt ook het geven van advies aan mantel- en thuiszorg een grote rol. Bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de prognose, de transfers ,het uitvoeren van dagelijkse handelingen en het aanschaffen van mogelijke (loop)hulpmiddelen.

Over eventuele aanpassingen in uw woning kan advies en begeleiding voorde aanvraag gegeven worden.

DE VALEXPERT

Ik ben opgeleid om valangst training te geven en valpreventie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt dit vergoed. Voor meer informatie kunt u mij contacteren.

PARKINSON FYSIOTHERAPIE

aangesloten bij Parkinsonnet. Om bij uw verzekeraar fysiotherapie vergoed te krijgen bij Parkinson moet je aangesloten zijn bij dit netwerk.

BEGELEIDING COPD Patienten

BEWEEGKUUR

Leefstijlcoaching voor mensen met overgewicht,diabetes,metabool syndroom.

RUNNING FYSIOTHERAPIE